Metodă lecții de pian

Generalitati Metodă:

Metoda pe care o folosesc se bazează pe ascultarea muzicii și reproducerea ei, pentru că așa cum un copil învață limba maternă, așa poate învăța și limbajul muzical dacă e înconjurat de sunete, trăiește într-un mediu muzical, ascultă muzică într-un mod fie activ, fie pasiv. Prin intermediul lecțiilor de pian putem asimila un nou limbaj. Toți copiii pot învăța să cânte, deoarece toți copiii pot învăța să vorbească dar acest lucru cere disciplină, efort și multă dragoste.

Copilul învață limba pe care o aude, reproducând pe baza de imitație sunete, făcând legături între ele, silabisind structuri sonore mici care se organizează în timp într-un limbaj complex: de la silabe la cuvinte, de la propoziții la fraze. Abia după ce învățăm să vorbim muzical urmează cititul și scrisul.

Beneficii metodă:

Urechea muzicală poate fi educată deci cu ajutorul mediului înconjurator: ambianța muzicală creată de părinți acasă și lecții de pian unde efortul este conjugat între părinte și profesor.

Lecțiile de muzică sunt privite în mod nedrept ca ceva complementar, dar în lumina ultimelor studii educaționale, ca și alte materii (matematică, limbi străine, etc) devin o necesitate în vederea sculptării unui creier și spirit mai sănătos și mai bogat. Muzica dezvoltă sensibilitatea, memoria, capacitatea de învățare, concentrarea, coordonarea, abilitatea de a organiza gândirea, etc.

Prin intermediul cursurlior de pian le putem oferi copiilor posibilitatea de a fi intens stimulați într-un mod foarte plăcut. Pianul este intrumentul care activează concomitent 4 simțuri (auz, văz, tactil, kinestezic). Este un mijloc extraordinar de dezvoltare cognitivă.

Un om armonios este cel care are stimulate/dezvoltate ambele emisfere ale creierului într-un mod echilibrat. În urma studiilor științifice realizate asupra creierului, s-a demonstrat că studiul efectiv al unui instrument are capacitatea de a extinde dimensiunea corpului calos1 ce leaga cele doua emisfere cerebrale, deci automat crește capacitatea de a face conexiuni și coeficientul de inteligență.

Cui îi sunt adresate lecțiile de pian?

Lecțiile de pian sunt destinate tuturor doritorilor dar în mod special copiilor intre 3, 4 și 7 ani pentru că în perioada aceasta copilul are o capacitate extraordinară de a absorbi informații care se vor sedimenta în structura lui.

Desfăşurarea lectiilor:


1. este un pachet de fibre neuronale ce conecteaza emisferele cerebrale stânga și dreapta și facilitează comunicarea interemisferică.